MOUNTAINS_210x150mm_RGB_ZONDERWITLOGOVLAK-01-01.jpg

Fermentatie: een eeuwenoude methode
In een tijd waarin nieuwe technieken in voedingsland elkaar in rap tempo opvolgen kiest BUMI voor een eeuwenoude, pure methode: fermenteren. Fermentatie is een natuurlijk proces waar voeding al honderden jaren mee wordt verrijkt. Zo ook in Indonesië, waar per toeval werd ontdekt dat in bananenbladeren bewaarde gekookte sojabonen spontaan fermenteerden tot een voedzame lekkernij. Ze noemden het témpé.

DESERT_210x150mm_RGB_ZONDERLOGOVLAK.jpg

Tempeh in de spotlights
Anno 2019 heeft tempeh, ondanks haar populariteit in vegetarische gerechten, de weg naar de gemiddelde thuiskeuken nog niet gevonden. Een product dat zo voedzaam, puur en breed toepasbaar is hoeft geen goed bewaard geheim te blijven, daarom is het BUMI's missie om tempeh op een smaakvolle manier te introduceren bij kokend Nederland.

CANYON_210x150mm_RGB_ZONDERLOGOVLAK.jpeg

BUMI tempeh
BUMI's lupine tempeh assortiment draagt bij aan de verrijking van het eiwitrijke plantaardige voedingsaanbod. De keuze voor lupine zorgt voor meer variatie op de akker én op je bord. De tempeh is zowel naturel als gebakken en gemarineerd verkrijgbaar. Benieuwd waar je BUMI tempeh kunt kopen en/of proeven? Je leest het hier.

 
IMG_9954.JPG

In de nazomer van 2016 keken Daan (r) en Florian met een trotse blik naar hun allereerste tempeh mengsels die klaar waren om aan hun fermentatie reis te beginnen. 95% mislukte door de toegevoegde kruiden die de fermentatie in de weg bleken te staan. Wisten zij veel.

Inmiddels weten ze wél veel - over tempeh. Ze produceren het naar hartenlust en leveren het aan horecabedrijven en groothandels door heel Nederland. Ook in Kopenhagen en omgeving is BUMI tempeh verkrijgbaar.

Hun missie is om met voedzame en smakelijke biologische producten het plantaardige eiwitrijke voedingsaanbod te verrijken. Daarbij streven zij continu naar een zo milieuvriendelijk mogelijke productie, verpakking en distributie van het assortiment.